top of page

TYÖVIRTAA JA ELÄMÄNILOA -työhyvinvointiryhmä

"Ryhmä Sinulle, joka rakastat työtäsi ja haluat löytää

tasapainon elämääsi."

Työvirtaa ja Elämäniloa -työhyvinvointiryhmä on tarkoitettu Sinulle, joka välität työstäsi ja haluat löytää tasapainoisemman suhteen työn sekä muun elämän välille. Haluat voida paremmin, työskennellä voimavaratietoisemmin ja löytää juuri Sinulle tärkeät työhyvinvointisi lähteet.

"Kolmikymmenvuotisen urani hienoimpia hetkiä ovat olleet ne, kun ihmiset ovat uskaltaneet tehdä muutoksia elämänilonsa eteen ja ottaneet askelia unelmiaan kohti"

- Marianne

Tämä on Sinun prosessisi, jossa Sinun elämäsi on keskiössä. Tueksi saat kaksi hyvinvoinnin ammattilaista sekä samojen teemojen kanssa omaa polkuaan työstävien ryhmäläisten rikkaan dialogin.

Tule mukaan huikealle matkalle kohti parempaa itsetuntemusta sekä elämän tasapainoa!

"Omasta kokemuksestani tiedän, että joskus kauheimmista asioista

tulee niitä kauneimpia"

-Miira

SEURAAVA RYHMÄ ALOITTAA MATKANSA SYYSKUUSSA 2022, 
tule mukaan huikealle matkalle kohti parempaa itsetuntemusta sekä elämän tasapainoa!

Tällaisesta prosessista on kyse:
 • 8 hengen ryhmä vastaavassa pohdintatilanteessa olevia, eri alojen vaativaa työtä tekeviä ihmisiä. 
   

 • 8 ryhmätapaamista: kerran kuukaudessa perjantaisin, joissa jokaisessa on oma vaihe vaiheelta etenevä teemansa. Keskiössä on oman työelämän ja työhön liittyvien ajatusten analysointi, mutta johon liitetään muitakin oman elämän keskeisiä aiheita, kuten vuorovaikutussuhteet, oma elämänhistoria, elämäniloa antavat tekijät, tulevaisuuden tavoitteet ja haaveet.
   

 • Ryhmätapaamisissa hyödynnetään ryhmäläisten välille syntyvää luottamuksellista dialogia, mutta päivien aikana tehdään myös itsenäistä työskentelyä. 
   

 • Tapaamisten väliaikoihin kotona tehtäviä pohdintatehtäviä sekä muuta lisämateriaalia prosessia siivittämään. Pohdintatehtävät voi kohdentaa itselleen merkityksellisimpiin asioihin.
   

 • Henkilökohtaisesta persoonallisuusanalyysistä ja siihen liittyvästä henkilökohtaisesta palautekeskustelusta. 
   

 • Kaksi henkilökohtaista tapaamista, joista toinen psykoterapeutin ja toinen työnohjaajan kanssa oman prosessin ja tavoitteiden tueksi.

KESKIÖSSÄ OLET SINÄ:
Sinun työelämäsi ja Sinun tapasi tehdä töitä

Työvirtaa ja Elämäniloa -prosessin keskiössä ovat Sinun työelämäsi ja juuri Sinun oma tapasi tehdä työtä. Se on valmennuksen kaltainen, ryhmässä kuljettava prosessi, jossa jokainen osallistuja pääsee reflektoimaan ja keskustelemaan omasta polustaan. Ryhmä on suunnattu yrittäjille, johtajille, esihenkilöille sekä vaativaa työtä tekeville eri alojen ammattilaisille. Se tähtää kokonaisvaltaiseen elämän tasapainottamiseen ja hyvinvoinnin lisäämiseen. Prosessin myötä omat toiveet ja tavoitteet, sekä omaa työskentelyä ohjaavat arvot jäsentyvät, ja tasapaino työn sekä muun elämän välillä selkiytyy.  


Prosessin aikana saat mahdollisuuden tutustua itseesi: tutkia omia työhön liittyviä ajatuksiasi, työhistoriaasi, suhtautumistasi ja juuri sitä Sinun omaa tapaasi tehdä työtä. Saat myös rauhassa pohtia oman työidentiteettisi rakentumista ja työhön liittyviä kehitysajatuksia. Ryhmä antaa mahdollisuuden peilata omia kokemuksia ja saada uusia näkökulmia samaa pohdintaa tekevistä vertaisista. 


Koko tämän prosessin ajan, saat meidän ohjaajien täyden tuen. Annamme Sinulle myös erilaisia tehtäviä ja lisämateriaalia prosessiasi siivittämään ja auttamaan. Ryhmän tarkempi sisältö kerrotaan alempana.

VillaOmena_esineet_pysty4_Kuva_JonnaEiJohanna2022.png
Mietitkö välillä...

Teetkö työtä, jota rakastat? Saatko siitä energiaa, ja kuitenkin ajaudut välillä pohtimaan, missä menee jaksamisesi raja?

 

Mietitkö, viekö työ liikaa aikaa perheeltäsi tai sosiaalisilta suhteiltasi? Miten voisi saavuttaa tasapainon ja elää täyttä elämää ilman pelkoa uupumisesta tai huonoudesta?

Kysytkö itseltäsi, voisitko sinä uupua?

VillaOmena_esineet_pysty5_Kuva_JonnaEiJohanna2022.png

Meille on tärkeää, että Sinä koet tulleesi kuulluksi ja ymmärretyksi. Ja jotta sinä saat aikaa ja tilaa tutustua todella itseesi: omiin toiminta- ja ajattelutapoihisi sekä siihen, millaisia uusia näkökulmia ja ratkaisuehdotuksia saat ryhmäkeskustelujen kautta.

Ryhmän jäsenet edustavat useita ammattialoja. Näin saadaan aikaiseksi mahdollisimman rikas dialogi. Koska kyseessä on prosessi, ryhmän tapaamispäiviä on kahdeksan kuukauden aikana kaikkiaan kahdeksan. Päivä on 6,5 tunnin mittainen, mikä todella antaa tilaa ajattelulle ja kehittymiselle. Tapaamisten välissä osallistujille annetaan pohdintatehtäviä ja muuta materiaalia prosessin tueksi. Lisäksi prosessiin kuuluvat omat henkilökohtaiset keskustelutapaamiset 2 x 90 min Mariannen ja Miiran kanssa, kummankin kanssa erikseen, sekä Big Five - persoonallisuusanalyysi. 

VillaOmena_esineet_vaaka4_Kuva_JonnaEiJohanna2022.png
ME KULJEMME KANSSASI PROSESSIN AJAN
VillaOmena135-2_edited.jpg
 • Facebook
 • LinkedIn
Sydämellinen
Marianne Takala

"Olen Marianne, yrittäjä, psykoterapeutti ja työnohjaaja - työstäni innostunut ja jatkuvaan oppimiseen vihkiytynyt. Minut voisi esitellä myös näin: Olen neljän aikuisen lapsen äiti ja kolmen pienen lapsenlapsen isoäiti. Suurperhevuosien jälkeen nyt asun puolisoni kanssa kahdestaan – tai ei ihan kahdestaan, meillä asuu myös kaksi griffonia. Tai näin: Rakastan esteettisiä ympäristöjä, uskon intuitioon, laulan ja teen keramiikkaa ja jos aikaa olisi enemmän, kirjoittaisin ja treenaisin. Nykyään ymmärrän, miten tärkeää on pysyä kokonaisena ja itselleni armollisena.

Arvostan ihmisten ainutlaatuisia elämänpolkuja sekä uskon ihmisen kohtaamiseen kokonaisena, oman elämänsä asiantuntijana. Elämään kuuluu muutokset, silti parasta on, jos saa itse mahdollisuuden ohjata muutoksen suuntaa, eikä siihen aja esimerkiksi uupumus tai elämänkriisi. Joskus muutos tarvitsee turvallisen hetken miettiä ja pienen kannustuksen, toisinaan suurissa sitoumuksissa, kovassa työnimussa, uupumuksen hetkellä tai elämänhalun kadotessa suuntaa on hyvä hakea ammattilaisen välineillä. Uskon, että niin suunnan muutos kuin alhosta nousu lähtevät itsensä kohtaamisesta kokonaisena ja ainutlaatuisena sekä suojaavien tekijöiden vahvistamisesta. Parasta kolmenkymmenen työvuoteni aikana on ollut nähdä ihmisten tekevän muutoksia elämänilon ja omien unelmiensa suuntaan. Muutoksen näkemisestä ja aidoista kohtaamisista syntyy minulle työn ilo ja työn merkityksellisyyden kokemus. 

Rakastan työtäni, mutta ymmärrän myös, että mitä vaativimpien asioiden kanssa ihminen työskentelee, sitä tarkemmin on tuettava omaa hyvinvointiaan. Kun antaa, on osattava vastaanottaa. Kun huolehtii, on hyvä osata olla huolenpidon kohteena. Ja ihminen tarvitsee iloa joka päivä! Jos työstä puuttuu nauru, siitä puuttuu paljon. Mitä pidempään olen tätä työtä tehnyt, sitä enemmän olen oppinut kunnioittamaan ihmisen voimavaroja ja kykyjä, sekä viisautta löytää ratkaisuja ja uusia polkuja. Joskus suunta tai rohkeus voivat olla hukassa. Silloin on tärkeää kerätä ympärilleen ihmiset, jotka voivat tukea uudella, työvirtaa ja elämäniloa vahvistavalla polulla - ihmisiä, jotka tukevat sisäistä viisauttasi kohti sinun näköistä elämää.

Työpolkuni on kulkenut mm. lastensuojelutyön, erityislasten perhekuntoutuksen, kehittämishankkeiden mentorointien ja itsetuhoisuutta ehkäisevän työn kehittämisen kautta yritykseeni Villa Omenaan perhe- ja yksilöpsykoterapeutiksi, työnohjaajaksi (STOry) ja kouluttajaksi. Työhyvinvointiasiat ovat kuljetuttaneet minua luennoitsijana viime vuosina. Maaseudun hyvinvointihankkeissa mukana oleminen on muovannut kaupunkilaistytöstä suomalaisen ruuan puolestapuhujan. 

Kun on tutkinut suomalaista hengissä pysymistä ja kun ymmärtää, mitä ihmiselle kriisissä tapahtuu, uskoo myös vahvasti ennaltaehkäisyyn, suojaavien tekijöiden vahvistamiseen ja elämänilon vaalimisen tärkeyteen. Ei ole pakko uupua, polkuaan kannattaa korjata oikeaan suuntaan ajoissa.

Mottoni on: Muista pysyä kokonaisena ja ole läsnä hetkessä."

- Marianne

Pirskahteleva
Miira Häggblom

"Olen Miira, paljasjalkainen seinäjokelainen, reilu nelikymppinen, kahden lapsen äiti, yhden miehen puoliso ja intohimoinen pelastuskoiraharrastaja. Rakastan myös hyviä kirjoja, luontoa, työtäni, ystäviäni ja elämääni. (Ja lakritsaa tositosi paljon.)


Ammatiltani olen voimavarakeskeinen työnohjaaja (STOryn hyväksymä), sosionomi (AMK) sekä ympäristökasvattaja. Keväällä '21 suoritin psykologian perusopinnot sekä syksyllä' 21 tsekinpaimenkoirani Silan kanssa kasvatus- ja kuntoutuskoirien soveltuvuuskokeen. Nähtävästi vierivä Miira ei sammaloidu. 


Viimeksi kuluneen vuoden työskentelin lastensuojelun yksikössä hankekoordinaattorina, mutta pisimpään olen työskennellyt varhaiskasvatuksen saralla. Siellä viimeiset viisi vuotta sain toteuttaa unelmaani ja visiotani yrittäjän saappaissa. Ennen sitä toimin kaupungin päiväkodissa johtajana, esiopettajana ja varhaiskasvattajana. Työnohjaajana kannankin mukanani näitä kolmea eri näkökulmaa: yrittäjän, työnantajan ja työntekijän. Työnohjaajan ceeveessäni kuitenkin kaikkein merkittävimmäksi kokemukseksi taidan nostaa oman loppuunpalamiseni, jonka läpikävin liiketoimintakauppojen jälkeen. Sieltä kuopasta noustuani koen, että minulla on jotain, mistä ammentaa ja mihin peilata. Joskus kauheimmista asioista tulee niitä kauneimpia.


Ihmiset inspiroivat ja innostavat minua, samoin tarinat ihmisten takana. Rakastan keskusteluja, haastamista ja asioiden pohtimista eri kanteilta. Ehkä yhdeksi ammatilliseksi vahvuudekseni nimeäisinkin tämän kyvyn tarkastella asioiden monia eri puolia, myös niitä ”ei-niin-mukavia”. Olen positiivinen, iloinen ja arvokeskeinen visionääri. 


Tärkeintä ei ole määränpää vaan matka, ne sanovat. Minä sanon, että tärkeintä on matka ja määränpää! Joskus se määränpää ei vain ole matkan alkaessa selvillä, mutta kyllä kummasti lisää motivaatiota matkustaa, jos kohde on kiinnostava. Joten kiinnittäkää turvavyönne, nyt mennään!”

- Miira

renkola1_edited.jpg
 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
Marianne ja Miira
Osta heti
DSC_0500.jpg
Seuraava Työvirtaa ja Elämäniloa -työhyvinvointiryhmä aloittaa
SYYSKUUSSA 2022

Olet erittäin lämpimästi tervetullut mukaan tutustumaan itseesi ja pohtimaan tärkeitä asioita kanssamme.


Ryhmän yhteiset tapaamiset:

Perjantaipäivisin klo 9 – 15:30,

Päivän aikana pohdimme kunkin kerran teemaan liittyviä asioita, teemme pohdintatehtäviä (yksilö-, pari- ja ryhmäpohditoja), käymme keskusteluja ja saamme mahdollisuuden syventyä omien ajatustemme äärelle. 


Päivä sisältää tunnin mittaisen ruokatauon.

Ruokailu on omakustanteinen ja lähellä on paljon ruokapaikkoja. Villa Omenasta löytyy myös hyvin varusteltu keittiö (astiat, mikro, jääkaappi ym), joten omien eväidenkin syönti on mahdollista.  
 

Kahvitaukoja on kaksi ja kahvitukset sisältyvät päivien hintaan.

Ryhmän teemat:

30.9.2022 - 1. kerta Ryhmän tavoitteet ja omat henkilökohtaiset tavoitteeni
14.10.2022 - 2. kerta Persoonallisuusanalyysi, omat erilaiset roolini sekä niiden mielekäs toteutuminen
4.11.2022 - 3. kerta Millaiseksi olen elämäni aikana kehittynyt ja millaiseksi olen  kehittymässä? Mitä minulle kuuluu nyt?
9.12.2022 - 4. kerta Mikä minulle on tärkeää? Omat, perityt ja toteuttamani arvot. Millaisia arvoristiriitoja minulla saattaa olla?
13.1.2023 - 5. kerta Työn ja perheen moninaiset muodot. Mihin tarvitsen aikaa, miten haluan aikani jakaa?
10.2.2023 - 6. kerta Työ ja sosiaaliset suhteet. Mikä antaa energiaa, mikä kuluttaa? Roolit ja verkostot.
10.3.2023 - 7. kerta Visiot, unelmat ja matkani niitä kohden
14.4.2023 - 8.kerta Muutosprosessi: tähän tulin ja tästä suuntaan eteenpäin.  

Pidätämme oikeuden teemojen ja niille merkittyjen päivien sisältöjen muutoksiin esimerkiksi ryhmäläisten tavoitteiden perusteella. 

Näiden tapaamispäivien lisäksi...

Ryhmän alkuvaiheessa jokainen saa tehdä laadukkaan, itsetuntemusta lisäävän Big Five -persoonallisuusanalyysin sekä purun (arvo 280€), joka tehdään yhdessä henkilökohtaisessa tapaamisessa Mariannen ja Miiran kanssa


Tapaamisten lisäksi prosessin aikana annamme erilaisia välitehtäviä, joita voit suorittaa omaan tahtiisi ja jotka voit kohdentaa itsellesi tärkeisiin elämänalueisiin. 


Ryhmän ohjaajat, Marianne ja Miira ovat tukenasi prosessoinnissa kokonaisen 9 kuukauden ajan.

Ryhmän hinta
2850€ (+alv24%) 


Ennakkomaksu on 30% koko summasta ja se maksetaan varauksen jälkeen. Ennakkomaksua ei palauteta ilman vahvaa perustetta (lääkärintodistus).


Seuraamme tiiviisti koronasuosituksia ja mikäli joudumme tekemään muutoksia ryhmän tapaamisiin, pyrimme löytämään korvaavia päiviä ja/tai siirrämme tapaamiset etätapaamisiksi. 


Summa on mahdollista maksaa osissa, kysy tarkemmin tästä mahdollisuudesta.


 

Haluatko kokea Työvirtaa ja Elämäniloa -työhyvinvointiryhmän oman työyhteisösi kanssa, teille sopivana aikana? 

Teemme ryhmästä eri työyhteisöille ja ryhmille räätälöityä erillistä omaa pakettia. Tämä sopii erinomaisesti työhyvinvoinnin lisäämiseen ja osaksi ryhmätyönohjausta tai sen yhtenä vaihtoehtona.

 

Kysy lisää!
bottom of page